Deliveries and Returns

Livrarea comenzilor se va face oriunde în România cât și în Uniunea Europeană.

DRAGOS BOTEZAT P.F.A. își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea telefonică a clienților.


Costurile de livrare în România sunt:

  1. GRATUIT pentru comenzile a căror valoare depășește 500 Lei
  2. 25 Lei pentru comenzile mai mici de 500 Lei (excepție fac adresele cu extra kilometri)

Costurile de livrare în Uniunea Europeană sunt:


Țară (timpi tranzit ore/zile lucratoare)

Taxă

Gratuit pentru comenzi de la
Bulgaria (24-48h)
100 Lei

1000 Lei

Ungaria (24-48h)

100 Lei
1000 Lei
Grecia (Incluzand insulele) (48-72h)
100 Lei

1000 Lei

Polonia (4 zile)
100 Lei
1000 Lei

Austria (3 zile)

Germania (4 zile)

Italia (4 zile)

100 Lei
1000 Lei

Belgia (5 zile)

Cehia (4 zile)

Franta (continetala)*(5 zile)

Olanda (5 zile)

Marea Britanie (6 zile)

Spania (continetala) (6 zile)

100 Lei
1500 Lei

* Doar o singura incercare de livrare!

- Pentru celelate tari prezente sunt incluse 2 incercari de livrare, asadar va rugam sa furnizati un numar de telefon corect, daca se poate cu formatul din tara respectiva.
- Pentru tarile care nu sunt prezente in tabelul de mai sus vă rugăm să ne contactați la numărul: dragosbotz@yahoo.com, pentru stabilirea costului de livrare.

În funcție de momentul preluării comenzilor dumneavoastră acestea se vor livra astfel:

Comenzile din România în 2 - 5 zile lucratoare


* În majoritatea cazurilor, se procesează în totalitate comenzile conform timpilor mentionați mai sus, în anumite cazuri pot să apară întârzieri (datorita unor informații incomplete, etc) în cazurile respective un operator vă v-a contacta pentru a vă comunica data de procesare a comenzii Dvs. Dacă vreți să comfirmați exact timpul de procesare a comenzii Dvs. înainte de plasarea comenzii și timpi de tranzit, nu ezitați să ne contacta-ti la unul din numerele de telefon disponibile.

Termenul de livrare pentru comenzile din Uniunea Europeană (exceptând cele din România) diferă în funcție de țară.


Fiecare comandă realizată de către dumneavoastră va fi însoțită de un email de confirmare din partea noastră, care va cuprinde produsele comandate și valoarea acestora.


În cazul în care unul sau mai multe produse comandate de către dumneavoastra nu sunt în stoc, veți fi înștiințat prin email sau telefon.


În cazul în care Clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va reuși să ia contact cu acesta. Dacă Clientul nu poate fi contactat comanda va fi anulată și produsul returnat la sediul DRAGOS BOTEZAT P.F.A., Clientul urmand să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.


Recepția produselor reprezintă acceptul Clientului ca produsele au ajuns în stare bună, iar confirmarea o reprezintă semnatura de pe documentele fiscale legale.


Factura fiscală constituie contract de vanzare/cumpărare conform legislației romanești în vigoare. Clientul își exprimă acordul explicit la semnarea facturii fiscale cu privire la faptul ca a primit produsul/produsele care este/sunt conform(e) cu comanda facută și cu nevoile acestuia.


DRAGOS BOTEZAT P.F.A. își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din lipsă de stoc sau motive independente de DRAGOS BOTEZAT P.F.A. care includ, dar fară a se limita: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră sau caz fortuit conform uzanțelor legii românești.